Gunnar Bernstrup


 

 
OM GUNNAR BERNSTRUP (Och i viss mån medförfattaren Jörgen Westerhov)
FÖRFATTARE, KÅSÖR, JOURNALIST, MUSIKER, ARTIST, TECKNARE…OSV
Började en gång med musiken, spädde på med journalistiken och hamnade via radio och TV och i samarbete med Stellan Sundahl inom komiken.
Via Riksronden - redaktör - ett flertal revyer, mängder av föreställningar och turnéer
Arbetade under en period med Werup-Sjöströmgruppen ( Jaques Werup, Frans Sjöström, Lasse Söderberg m.fl. ) som gitarrist och sångare med Jazz och poesiprogram.
Finns representerad på ett antal skivor ( LP och CD ) som vissångare tillsammans med gruppen "Visa med Skägg" och som solist med egna tonsättningar.
Har givit ut ett flertal egna böcker. De senaste: "Vattenhålet och andra berättelser" och "Roy rogers, Blyger, Olsson och dom andra".
Mångvan manusförfattare av bl.a; sketcher, radio- och TV-serier, en julkalender för radion ( 1981 med ansvar för idé, manus, musik och alla texter, kalenderbilden samt medverkan ), ett flertal kortare och längre sketcher och revynummer . Därtill låtskrivare till egna program, radio- och TV-serier mm.
Inledde 1997 samarbete med Jörgen Westerhov - komedi och farsförfattare med ett flertal uppsättningar på Pildammsteatern i Malmö bakom sig. Dessutom mängder av mängder av kortare nummer för revy o dyl. Även t.ex. egna pjäsen "Dustbuster" som sattes upp på Södra teatern i Malmö hösten 1996.
Första pjäsen - En franska på Sofielund - skrevs för ( och sattes upp på ) Pildammsteatern. En musikalisk fars/ ett gyckel med motbokstidens kontrollsamhälle.
Fortsatte med pjäsen "Gerda från Blentarp" på samma teater sommaren 1998. Se vidare i introduktionen till de aktuella pjäserna.
GB/JW arbetar fn med fars ämnad för Helsingborgs stadsteater. Bl.a.


DRAMATIK I PJÄSBANKEN
En franska på Sofielund
av Gunnar Bernstrup Jörgen Westerhov
Gerda från Blentarp eller Aj saj Tomatos
av Gunnar Bernstrup Jörgen Westerhov